Filosofie van Su

De leer van het Werken met Water

Mensen zijn niet beperkt tot hun fysieke lichaam; ze bezitten een ontzichtbaar energielichaam. Het denken; de voortdurende innerlijke spraak die ons coacht, belemmert onze eenheid met dit energielichaam. In de natuur is er geen innerlijke spraak; we beperken onszelf door te leven met die innerlijke stem die nooit ophoudt.

Wanneer we bewust deze innerlijke stem tot zwijgen brengen, kunnen we onszelf volledig integreren met ons hele wezen, alle aspecten van ons zijn. Iemand die geïntegreerd is met zichzelf, kan zich verenigen met het leven en het universum, en kan zijn volle potentieel bereiken.

Reng-i Su

Reng-i Su is kunst op water. Vanuit onze essentie schilderen wij op een spirituele wijze met het vloeien van water om onze gevoelens uit te dragen.  Het komt voort uit de oude kunst van marmeren, Ebru, die haar oorsprong vindt bij natuurvolkeren. Maar….. Reng-i Su gebruikt moderne technieken en materialen op zeer vrije wijze. Als het schilderen op water klaar is, brengen we het beeld direct over op canvas. Door gebruik te maken van de kracht van kleuren en de vloeibaarheid van water worden betoverende beelden gecreëerd.

De intentie gaat verder dan betrokkenheid tussen de kunstenaar en het publiek.  De abstracte essentie, ook de kern van de Ebru-traditie, streeft naar een vergaande eenheid tussen hen op een dieper niveau.

Ook is het werken met de vloeibaarheid/vloeibare eigenschap van water, als een reis naar het onbekende; tijdens het werk ontstaat er een verbinding met je eigen ongekende potentieel. Het is de integratie van mens met zichzelf, waardoor deze  integratie ook in je levensreis gerealiseerd wordt.

De naam `Reng-i Su`, dichterlijk gezegd: `de kleuren zijn water`, werd gegeven aan het uitgebreide scala aan technieken dat is ontwikkeld tijdens jaren van experimenten en toegewijd werk door de kunstenaar Burhan Ersan, tentoongesteld in talrijke exposities.

error: Content is protected !!